Lite av varje....

Kommentera
...men mest av Ceja! :-)
 
 
Har tyvärr varit ganska dålig på att uppdatera, men som många säkert vet så är det alltid så himla många måsten som skall hinnas med, och då blir bloggen bort-prioriterad - för självklart går "det riktiga livet" före med allt vad det innebär i form av djurskötsel och annat som t.ex att ta hand om hus och hem, och odlingar, och vad det nu kan vara.
 
 
Idag för en vecka sedan, så opererades Ceja på Husängen Veterinärklinik, och det har gått jättebra, det var ett högst okomplicerat ingrepp vågar jag nog påstå, men ändå! Det var en väldigt nojjig, fjollig och orolig Cejasmatte kan jag säga. ;-) Jag vet, jag vet... Men det finns bara ett exemplar av "Världens Bästa Ceja", och då är det lätt att som matte, bli just såhär. :-)
 
 
Nåväl, ingreppet gick ut på att operera bort en knuta som dykt upp på hennes nos. Då knutan dök upp såg den under en tid ut som bara en "prick" (allra först så trodde jag till och med att det var en liten fästing, men det var det ju inte), och denna prick vare sig växte på höjden eller i utbredning, så vi avvaktade. Men så nyligen började den växa till sig, och då växte den snabbt minsann, så från att ha varit en "prick" så blev det plötsligt en ärta på nosen - och det tyckte inte Ceja var så snyggt ;-) så kontakt togs med Husängen utanför Väckelsång, för att titta om det här problemet. Likaså hade Ceja lite grann tandsten på tänderna längre bak i munnen, och det behövdes givetvis också åtgärdas.
 
 
Först var vi på ett besök, Ceja, husse och jag träffade en trevlig, ung veterinär och det blev lite allmän genomgång av lilla damen, och förutom ovan nämnda bekymmer så var allting bra. Nåja, jag minns att veterinären nämnde nånting om att "hon är kanske åt det lite rundlagda hållet", och ja, det är så sant, så sant. Vi håller verkligen igen på hennes mat, inte så att hon går på en strikt diet, men vi är noga med att hon inte får för mycket mat.
 
Samtidigt motioneras Ceja regelbundet genom våra cykelturer, och om vi INTE hade dels hållit koll på födointaget samt cyklat med henne, så vete tusan om hon hade blivit så mycket äldre än vad hon är, ärligt talat. Skäms samtidigt nästan lite för att erkänna detta, men till viss del handlar Cejas extra halvtkilo- kilo (sisådär), om att hon är väldigt lurig och därför, många gånger, så lyckas hon att sno åt sig käk från stallet... Griskoncentrat eller hönsfoder - tja, det går bra vilket som enligt Ceja själv, och eftersom hon 99% av tiden alltid är lös utomhus (dvs tillsammans med matte, aldrig ensam) så är det emellanåt svårt att ha ögon i nacken och förhindra att hon äter upp mat som inte är ämnad åt henne.
 
 
Nåja, operationen gick i alla fall jättebra, det var ju inte någon långvarig narkos heller, utan då cejashusse och undertecknad hade hunnit göra ärenden och inköp i Tingsryd, så ringde de från kliniken och meddelade att Ceja var klar att "plockas upp". :-) Jajamensan, det var en lite smågroggy dam som dök upp i receptionen, vill jag lova! Men så underbart och vilken lycka för min del då hon kom yrandes fram till oss, jag var ju som sagt extra fjollig för dagen. ;-) Har man inga barn så kan ibland Ceja få agera substitut, fast aldrig på ett (vare sig för hunden eller oss) osunt sätt, vill jag poängtera. Hon är ingen docka som kläs på i klänningar eller andra outfits, hon är och förblir hund - men nog får man älska sin hund, alla gånger.
 
 
Knutan på nosen borta (och skickad på analys, för det ville vi absolut få gjort - för om det i framtiden skulle komma fler/ nya liknande knutor kan det vara bra med vetskap om vad den första egentligen var för något...), tandstenen puts väck; Ceja själv var väl mitt emellan småfull och bakis, men det fick hon bjuda på - vi fick lov att (i smyg) småskratta åt henne under kvällen, när hon lutade värre än tornet i Pisa, med tillhörande tappad underläpp och halvslutna ögon... Ja alla djurägare vet nog hur det kan se ut. :-)
 
 
Nu följer i vanlig ordning en liten bildkavalkad från senaste tiden.
 
 
På återseende! /cejasmatte
 
 
 
Cejas före-och-efter-bilder: Ärtan på nosen och sedan efter ingreppet. She´s done a nosejob!!!! ;-)
 
 
 
Några bilder från vår utflykt till Ronneby brunn härom dagen, lika ljuvligt som alltid, trots att rhododendron inte blommade.
 
 
Tomater på G. :-)