Mörka november...

Kommentera
 
 
...ja, jag vet ju att jag inte är den flitigaste av bloggare, men så ibland händer det, som nu, att jag skriver ett inlägg. :-)
 
Inget har väl undgått att hösten har kommit och sedan omställningen till vintertid så är det mörka kvällar - vilket jag hatar! Jag är i grund och botten en morgonmänniska och vill stiga upp tidigt på morgonen - och därmed också lägga mig tidigt på kvällen. MEN nu, såhär års, när det är totalmörkt kl 17, så vill jag helst lägga mig vid sextiden på kvällen!!?! Och då är ju dagen långt ifrån slut, men är det mörkt så är det, i alla fall enligt min inre klocka...
 
De senaste veckorna har mest inneburit det vardagliga, med några få undantag:
härom söndagen bjöd vi (läs: jag) jaktlaget på tortillas-lunch på uteplatsen. Jag ställde mig vid grillen och stekhällen (gasoleldad sådan), och tillagade en enkel lunch bestående av vad jag vill kalla "blandfärs a la oss" = rådjur + tamsvin!!! Lite roligt och annorlunda (?), och fortfarande väldigt mycket countrystyle över det hela. Ingen kunde förresten gissa inehållet i färsen...
Detta serverat med tortillasbröd, tacosås, enkel blandsallad på isberg, gurka och tomat - tja, enkelt men tydligen gott för nästan allting åts upp!!! :-)
 
 
 
Sedan blev det ju så, att i fredags morse så föll rådjur Nr 2 för hösten här utanför, och då föll det sig inte bättre än att vi skulle stycka älg (läs: älg-AR på eftermiddagen, två stycken, en skjuten kalv och en skjuten gall-ko som båda föll på söndagen, samma förmiddag som jag sedermera bjöd på lunch), så rådjuret fick hänga tills på lördagförmiddagen då jag kunde ta hand om det = stycka det, vilket jag såklart också gjorde (efter att jag kört in ved, haha!)...
 
 
 
Tja, styckningen av älgarna gick bra, vi låg till och med före tidsplanen, så vi behövde inte ens stressa! :-) Min första styckning av just ÄLG ska tilläggas, men det var inga konstigheter, har man lite förståelse för kött, anatomi och styckning sedan tidigare så är det inte så stor skillnad från nöt till älg faktiskt.
 
Sen har vi ju Börje i jaktlaget som haft huvudansvaret för all styckning i alla år (typ!), och som ALLTID ställer upp, så han är alltid bra att fråga ifall/ om/ när man är tveksam hur det ska styckas. Med ben/ utan ben, som ett exempel. Högrev, entrecote och ryggbiff, kan ju styckas ut med eller utan ben, bara för att ta ett exempel, så sådana frågor ville jag gärna checka med Börje - som haft ansvaret och kunnandet i alla dessa år. Jag ska dessutom passa på att nämna Tore som är den som tillhandahåller lokaler och annan utrustning (Vimek, traktor, egen arbetsinsats etc) som också gör mycket arbete varje höst/ vinter med slakten av älgarna. Bara jobbet att köra bort allt avfallet efter slakten är ju faktiskt rätt mycket jobb, år efter år!
 
 
I början på denna vecka åkte jag sedan söderut, till Skåne på en snabbvisit hos släkten, men man kan aldrig vara borta länge om man har djur att sköta... :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
...och faktum är att det är här hemma, hos mina hönor och grisar, mitt ute i "ingenstans" som jag verkligen trivs som allra bäst!
 
 
Idag hade jag dessutom lite tid över, och kunde därför passa på att hänga upp utebelysningen i trädgården;
 
 
 
 
Kanske liiite tidigt men vad gör väl det..??!! Härligt med lite ljus i höstmörkret tycker jag!!!
 
 
På återseende! /cejasmatte